Anunturi proiecte/Evenimente Anunturi proiecte/Evenimente

Înapoi

Al doilea program care se închide în cadrul programării SEE și Norvegia 2009-2014

Astăzi a avut loc conferința de final organizată de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANCPDEFP), în calitate de Operator de program.

Rezultatele obținute în cadrul acestui program finanțat din granturile SEE sunt substanțiale: un număr de 436 de studenți și personal de instruire au primit burse în afara țării și 72 de personae au venit să studieze în România. De asemenea, au avut loc 12 proiecte de cooperare inter-instituțională și 24 de vizite pregătitoare – mai multe detalii privind impactul acestui program, se găsesc la următorul link : http://www.see-burse.ro/docs/2009_2014_Impact_Study.pdf.

Participanții au fost instituții de învățământ superior, școli şi întreprinderi implicate în proiecte, factori de decizie, jurnaliști și alți reprezentanți ai unor instituții/organizații care pot contribui la formularea unor concluzii privind programul actual și la deschiderea de noi căi de colaborare pentru următoarea sa etapă. 

În paralel, se lucrează la noul program de Educație și Burse 2014-2021, program care va beneficia de o alocare totală de 3 ori mai mare ca precedenta, mai exact 14.117.647 Euro, iar destinatarii vor fi atât studenții, cât și instituțiile școlare.

Programul Burse SEE urmărește să contribuie la reducerea discrepanțelor economice și sociale dintre Spațiul Economic European și țările beneficiare și la consolidarea relațiilor bilaterale dintre statele SEE și România.