Anunturi proiecte/Evenimente Anunturi proiecte/Evenimente

Înapoi

Evenimente derulate in cadrul Programului RO18 in data de 15 septembrie 2015, la Viena

În data de 15 septembrie 2015 au avut loc la Viena, o serie de evenimente organizate de catre entitatile implicate in derularea Programului RO18 – Întărirea capacităţii şi cooperare instituţională între instituţiile publice, autorităţile locale şi regionale române şi norvegiene din cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, dupa cum urmeaza:

  1. Reuniunea anuală a Comitetului de Cooperare pentru Programul RO18 organizata in conformitate cu prevederile Regulamentului Mecanismului Financiar Norvegian de către Operatorul de Program, Ministerul Fondurilor Europene.
  • Aceasta reuniune a avut ca scop prezentarea progreselor si rezultatelor obținute pana in prezent, discutarea problemelor întâmpinate in derularea celor doua proiecte, de ordin tehnic si financiar, planificarea acțiunilor bilaterale si de comunicare, in vederea implementării cu succes a programului RO18.
  • La lucrările Comitetului au participat reprezentanți ai Partenerului de Program din Statul Donator (Agenția pentru Protecție Radiologică din Norvegia – NRPA), Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, Promotorilor și Partenerilor din cadrul proiectelor finanțate prin Programul RO18 (CNCAN, Agenția pentru Protecție Radiologică din Norvegia, Agentia Internationala pentru Energia Atomica (IAEA), Agenția Națională de Administrare Fiscală și Administrația Fiscală Norvegiană).

respectiv:

  1. Evenimentul de promovare a proiectului CNCAN - „Proiect de excelență regională pentru întărirea capacității de reglementare în domeniul siguranței nucleare și radiologice și al pregătirii și reacției la situații de urgență în România", organizat cu ocazia derulării Conferinței Anuale a IAEA.  Conferinta reuneste reprezentantii tuturor Statelor Membre la nivel mondial, cu scopul abordarii numeroaselor teme care vizeaza, intre altele, securitatea nucleara, cooperarea tehnica, siguranta transportului si deseurilor radioactive, etc.
  • Acest proiect in valoare de 4.215.098 Euro derulat in cadrul cooperarii CNCAN cu NRPA si IAEA, vizeaza imbunatatirea capabilitatilor autoritatii de reglementare in domeniul nuclear din Romania in opt arii functionale de lucru specifice prin schimb de experienta si bune practici si prin consolidarea capacitatii institutionale.
  • Evenimentul a avut loc in prezenta doamnei Bente Angell-Hansen ambasador al Regatului Norvegiei în Austria, al domnului Cristian Istrate ambasador al României in Austria, ai Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, ai reprezentantilor MFE, CNCAN, NRPA, IAEA, precum si alti invitati.