Înapoi

Lansare Program pentru Educație in Romania și Apel nr. 1 mobilitate pentru cooperare în învățământul superior. Termen: 05.02.2018

Azi a avut loc lansarea oficiala a Programului Educație 2014-2021, în prezența Excelenței Sale Lise Nicoline Kleven Grevstad, Ambasadorul Norvegiei în România și a domnului Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene. Printre participanți s-au numărat și partenerii de program Veena Gill de la Norwegian Centre for International Cooperation in Education și d-na Marion Kindle-Kuehnis de la National Agency for International Education Affairs din Liechtenstein.

 

Programul, in valoare de 14 milioane euro, va finanța:

  • Mobilitatea studenților și a personalul didactic in învățământul superior (romani in statele donatoare, si a celor din statele donatoare in Romania).

  • Cooperarea instituțională în învățământul superior prin schimbul de bune practici în domeniul metodologiilor de predare și organizarea schimburilor pe termen scurt pentru studenți.

  • Abilități și competențe îmbunătățite ale experților educaționali - mobilitate pentru inspectori școlari, consilieri, formatori de cadre didactice și asistență educațională.

  • Calitatea învățământului la locul de muncă - educație și formare profesională cu accent pe școlile de formare profesionala care au încheiat parteneriate cu companii pentru stagii.

  • Capacitatea instituțională a școlilor de a crește incluziunea copiilor romi.

 

Primul apel a fost lansat tot azi, dedicat mobilitatii studenților și a personalului didactic in învățământul superior pentru anul universitar 2018-2019.

Apelul va fi deschis pana pe 5.02.2018 si are un buget de 1 m euro – detalii la urmatorul link.

 

Data: 05.12.2017