Apeluri de proiecte Apeluri de proiecte

Înapoi

„SINERGII PENTRU VIITOR”, doua apeluri de propuneri de proiecte derulate in cadrul Programului "RO10 Copii si tineri la risc, initiative locale si regionale destinate reducerii inegalitatilor nationale si promovarii incluziunii sociale

Miercuri, 18 decembrie 2013, se lanseaza SINERGII PENTRU VIITOR", doua apeluri de propuneri de proiecte derulate in cadrul Programului "RO10 Copii si tineri la risc, initiative locale si regionale destinate reducerii inegalitatilor nationale si promovarii incluziunii sociale".

Programul este gestionat de Fondul Roman de Dezvoltare Sociala si finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia prin intermediul Granturilor SEE 2009-2014.

Ambele apeluri au în vedere proiecte de anvergura, dezvoltate la nivel judetean/municipal, regional sau national, orientate sa rezolve probleme sistemice, pentru un numar mare de beneficiari, inclusiv romi, care traiesc într-un mediu multicultural, sunt confruntati cu marginalizarea si, uneori, discriminarea.

Primul apel are ca grup tinta principal copii vulnerabili/aflati în situatii de risc si este orientat pe proiecte care propun masuri concrete si eficiente pentru cresterea bunastarii acestora, prin educatie si suport social.

Cel de-al doilea apel este destinat tinerilor aflati în situatii de risc si se concentreaza pe sustinerea masurilor care conduc la o mai buna integrare sociala si profesionala a acestora.

Valoarea minima a sumei care poate fi solicitata pentru realizarea unui proiect este de 200.000 de Euro, iar cea maxima este de 600.000 de Euro.

Suma totala alocata pentru aceste apeluri este de 12.764.705 Euro (din care 7.058.823 Euro pentru runda adresata copiilor si 5.705.882 Euro pentru runda adresata tinerilor), estimandu-se finantarea a 35 de proiecte.

Termenul limita de depunere a propunerilor de proiecte este 10 martie 2014.

Pot propune proiecte spre finantare entitati publice locale si centrale, in calitate de Promotori de Proiecte, precum si organizatiile neguvernamentale. Mai multe informatii cu privire la eligibilitate si alte conditii de finantare se regasesc in Apelul de proiecte si Ghidul aplicantului, la adresa www.frds.ro

Pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti, vor fi organizate, începând din luna ianuarie 2014, sesiuni de informare la nivel regional.

Cei interesati pot adresa intrebari referitoare la aceste apeluri, incepand cu data de 18.12.2013, prin e-mail, telefon sau fax, pana la data de 24 februarie 2014 (inclusiv):

E-mail: office@frds.ro; telefon: 021 315 34 40; 021 315 34 15; fax: 021 315 34 15.


Un website dedicat, care va contine toate informatiile despre Program, va fi dezvoltat in perioada imediat urmatoare. Informatiile despre acest website dedicat vor fi publicate pe www.frds.ro.