Apeluri de proiecte Apeluri de proiecte

Înapoi

Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea sesiunii de finanțare pentru deplasarea în Norvegia și Islanda a potențialilor beneficiari ai Programului Rondine

 

        În calitate de Operator al Programului "RO06 Energie regenerabilă"- RONDINE, Administrația Fondului pentru Mediu anunță deschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare în cadrul Fondului pentru Relații Bilaterale, finanțat din Granturile SEE. Între 24-28 martie 2014, potențialii beneficiari ai programului RONDINE se vor deplasa într-o vizită oficială pentru a dezvolta parteneriate sustenabile cu parteneri din Statele Donatoare (Norvegia și Islanda).

        Ghidul solicitanților și documentația necesară depunerii cererilor de finanțare sunt publicate pe site-ul www.rondine.ro.

     Potențialii beneficiari ai programului RONDINE care doresc să facă parte din delegația care se va deplasa în Statele Donatoare pot transmite aplicațiile electronic, la adresa aplicatiirelatiibilaterale@rondine.ro, începând cu data de 04.03.2014. Ultima zi de depunere a cererilor de finanțare este 10.03.2014.

      Pentru componenta hidroelectrică, solicitanţii eligibili sunt operatorii economici privați sau de stat, iar pentru componenta geotermală solicitanții eligibili sunt operatorii economici privați sau de stat și unităţile administrativ-teritoriale.

       În perioada 11-14 martie 2014, Administratia Fondului pentru Mediu va analiza cererile de finanțare depuse de beneficiari. Lista solicitanților acceptați va fi publicată pe site-ul www.rondine.ro.

 

Informații suplimentare

        Administraţia Fondului pentru Mediu a fost desemnată Operator de Program în data de 18 octombrie 2012, în domeniul promovării energiei regenerabile, în cadrul Granturilor SEE.

       Programul de finanţare are două componente: hidroelectrică şi geotermală. Prin componenta hidroelectrică se urmăreşte realizarea de investiţii iniţiale şi retehnologizarea hidrocentralelor, cu scopul extinderii capacităţii de producţie de electricitate din surse regenerabile. Componenta geotermală vizează realizarea de investiţii iniţiale, retehnologizarea centralelor de producere a energiei termice ce utilizează energia geotermală, cu scopul extinderii capacităţii de producţie de energie termică din surse regenerabile.

 

Informatii detaliate